Handleiding Clear Toner

Adobe Photoshop - Een laag of deel van het ontwerp omzetten naar printen met transparante toner
 
  • 1. Maak een selectie in uw ontwerp met de de selectiekader tool of houd Ctrl ingedrukt en klik op de laag in het venster van het tabblad lagen zodat deze geselecteerd word. Een object is geselecteerd als deze met een stippellijn is omsingeld.
  • 2. Klik op het tabblad kanalen en vervolgens op het dropdown menu rechtsboven van het tabblad.
  • 3. Kies Nieuw steunkleurkanaal... en kies een kleur waarmee je later in de PDF de transparante toner kan herkennen. Geef het de naam Clear Het is belangrijk dat de naam Clear exact wordt overgenomen. 
  • 4. Als u een laag met transparante toner over een object of tekst wilt aanbrengen dan kan de oorspronkelijke laag zichtbaar blijven. Als u enkel een transparante laag wilt aanbrengen zorg dan dat de oorspronkelijke laag niet meer zichbaar is door het oogje weg te halen zodat deze verdwijnt uit uw ontwerp.
  • 5. Ga via de menubalk naar Bestand > Exporteren en sla het bestand op als PDF en kies bij het tabblad Uitvoer > Kleuromzetting: Geen omzetting
  • 6. Het object in uw ontwerp is nu opgemaakt uit transparante toner en gereed om te printen.
Ter controle kan je de PDF openen in Acrobat. Ga naar Afdrukproductie > Uitvoervoorbeeld en beweeg met de muis over uw ontwerp om af te lezen uit welke kleur of steunkleur uw ontwerp bestaat. U ziet bij de lagen die u als steunkleur de naam Clear hebt
meegegeven het percentage Clear waaruit uw object bestaat. 
 

Terug