FSC® certificering

Het FSC®-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties. 

wat is fsc?

FSC staat voor Forest Stewardship Council®. De Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud van een verantwoord bosbeheer wereldwijd. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat bossen behouden kunnen blijven door deze duurzaam te beheren. 

FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. 

Hout en papiersoorten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos kunnen herkend worden aan het het FSC-label. Het FSC-label mag alleen gebruikt worden als alle schakels in de handelsketen van een product gecertificeerd zijn. 

FSC-certificering printerpro.nl

Download Certificaat

FSC is een transparante organisatie en wordt gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.  Wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en (digitale) drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels en voorwaarden van FSC te houden kan een product als FSC worden verkocht en mag men het FSC-logo ook daadwerkelijk op het eindproduct plaatsen.

FSC® Forests for All Forever

Printerpro.nl heeft met succes de officiele bedrijfsaudit ondergaan door een onafhankelijke certificeerder en is sinds januari 2019 officieel FSC®-gecertificeerd. Met de certificering volgens de Chain of Custody (CoC) kunnen wij aantonen dat het door ons gebruikte papier (indien dit een FSC-keurmerk draagt) afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en mogen wij het FSC-label plaatsen op aanvraag van onze klanten.

Er bestaan drie verschillende varianten van het FSC-keurmerk in de vorm van een label:

  • FSC 100%: label voor producten die 100% materiaal bevatten uit FSC-gecertificeerde bossen. 
  • FSC Mix: label voor producten die minimaal 70% van materiaal uit FSC-gecertificeerde bossen en het resterende deel FSC Controlled Wood of in aanmerking komende gerecyclede vezels bevatten. 
  • FSC Recycled: label voor producten die alleen gerecyclede vezels bevatten.

In onze paper samples waaiers hebben we per papiersoort aangegeven welk FSC-label de betreffende papiersoort draagt. Je kan de paper sample waaier hier aanvragen

Een FSC-label op je drukwerk laten plaatsen

De vraag naar drukwerk met een FSC-label groeit. Naast overheidsinstellingen die regels en richtlijnen hebben opgesteld met betrekking tot het duurzaam inkopen en een voorbeeldfunctie hebben ten aanzien van duurzaam ondernemen, zien we ook een trend bij bedrijven. Denk hierbij aan het opstellen van duurzaamheidscriteria en het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Niet alleen de overheid en bedrijven houden steeds meer rekening met de invloed van hun werkzaamheden op het milieu, maar ook is er vanuit de consument steeds meer vraag naar duurzame diensten en producten. 

Omdat wij FSC®-gecertificeerd zijn bieden we je de mogelijkheid bieden om het FSC-label met certificaatnummer, mits geprint of FSC-gecertificeerd papier, op het eindproduct te laten zien. Op deze manier kan je aan je relaties tonen dat je je inzet voor een beter milieu.

Het FSC®-logo valt onder het internationale beeldrecht en er zijn strenge regels en voorwaarden opgesteld voor gebruik van het logo voor FSC-gecertificeerde bedrijven. Hierdoor kunnen wij het label enkel zelf plaatsen in je ontwerp.

Wil je het FSC®-label op je drukwerk plaatsen? Stuur dan een email naar info@printerpro.nl en vermeld hierin je factuurnummer indien je al een order hebt geplaatst. Je mag de aanvraag ook vermelden in de het opmerkingenveld van je bestelling. Wij plaatsen het logo dan conform de voorwaarden in je ontwerp. 

Certificate Code: SGSCH-COC-031261License Code: FSC-C144797