100% recycled papier

Wij zijn als printbedrijf grootverbruikers van papier. Om de milieubelasting te verminderen kopen wij ons papier circulair in. Simpel gezegd: wij printen, ons afval papier wordt opgehaald en verwerkt tot nieuw papier dat wij onder de naam BalancePure weer gebruiken om op te printen, hierdoor hebben we weer afval papier dat wordt opgehaald en zo is de cirkel weer rond, dit concept zorgt ervoor dat de levenscyclus van papier met een factor vijf tot zeven verlengd wordt. Om BalancePure papier te maken gebruiken we slechts de helft van de energie en slechts eenderde van de hoeveelheid water hierdoor heeft dit proces een positieve uitwerking op de CO2 belasting door papier.

Het BalancePure papier wordt chloorvrij geproduceerd maar krijgt dankzij moderne technologie en verbeterde productieprocessen toch een briljant witte uitstraling, het antwoord op de stijgende vraag naar hoogwaardig en tegelijk ecologisch verantwoord printwerk. De toepassing van dit papier is een bewijs van de milieuvriendelijke betrokkenheid van de afzender zonder toe te geven op de kwaliteit en draagt een positief imago uit.

Bij offset bestel je vaak veel grotere oplages dan nodig, omdat je een minimum oplage moet bestellen. Printen is ten opzichte van drukwerk vaak beter voor het milieu omdat je gebruikt wat je echt nodig hebt, er is hier ook geen sprake van onnodige milieubelating.

Boeken, folders, jaarverslagen, uitnodigingen; je kunt het nu 100% gerecycled bestellen! En ook nog eens voor geen cent meer, want ook al is het BalancePure papier kostbaarder om te produceren, wij rekenen in onze webshop dezelfde prijs als ons normale houtvrije papier. Kies dus voor BalancePure papier en ook jij werkt samen met ons mee aan een beter milieu en minder papierverspilling.

BalancePure (Mat)

Te vinden in onze webshop als Balance Mat. Ongestreken premium gerecycleerd preprint papier, gemaakt van 100% gerecycleerde vezels. Deze papiersoort wordt chloorvrij geproduceerd, is FSC gecertificeerd en draagt het EU Ecolabel. De ideale papiersoort voor alle vormen van bedrijfscommunicatie, handleidingen, persmappen, bijlagen, uitnodigingen, prijslijsten en meer.

BalanceSilk (Gesatineerd)

Te vinden in onze webshop onder de naam Balance Gesatineerd. Tweezijdig gestreken, hoogwit papier met een mat oppervlak - gemaakt van 60% gerecycleerde en 40% primaire FSC-gecertificeerde vezels. Deze papiersoort is FSC-Mix gecertificeerd. De vezels zijn elementair chloorvrij gebleekt en draagt de kwaliteit het EU Ecolabel. De ideale papiersoort voor jaarverslagen, milieuverslagen, MVO-rapporten, bedrijfsbrochures, productbrochures, direct mails, tijdschriften, folders, magazines, catalogi en meer.

 • Mat papier soort
 • Afkomstig van rest papier
 • 100% gerecycled
 • Chloorvrij
 • EU Ecolabel
 • Witte uitstraling
 • Milieuvriendelijk gesatineerd papier
 • 60% gerecycled en 40% primaire FSC-gecertificeerde vezels
 • Chloorvrij
 • EU Ecolabel
 • Witte uitstraling

Nadelen: - Onze ‘normale’ Houtvrij papiersoorten zijn nog net iets witter - In het houtvrij mat kun je de papiervezels zien zitten en of je dit mooi vindt hangt een beetje van je smaak af.

Groot formaat printen op gerecycled papier

Klein formaat printen op gerecycled papier